Kultúra

Hiába az újabb vádak, Bill Cosby turnéra indulna 2023-ban

Mark Makela / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Mark Makela / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
A börtönt is megjárt, 85 éves komikust egy interjúban beszélt a terveiről.

Bill Cosby elszánta magát a visszatérésre, legalábbis egy december 28-i rádióinterjúban arról beszélt, hogy 2023-ban újra közönség elé állna. A most 85 éves komikust 2018 tavaszán ítélték el Pennsylvania államban szexuális bántalmazásért, és közel három évet börtönben töltött. Ám 2021-ben szabadlábra helyezték, miután az állam Legfelsőbb Bírósága megsemmisítette az ítéletet.

Mikor kikeveredek ebből, úgy érzem, képes leszek újra fellépni, és az a Bill Cosby lenni, akit a közönségem ismer

– mondta a komikus, majd a kérdésre, hogy 2023 lehet-e az év, amikor újra turnéra indul, igennel felelt. A Varietynek azóta Cosby szóvivője, Andrew Wyatt is megerősítette, hogy ügyfele fontolgatja a tavaszi vagy nyári kezdést a színpadra álláshoz.

Cosbynak azonban még korántsem zárultak le a jogi ügyei. Pár héttel ezelőtt öt nő nyújtott be keresetet szexuális bántalmazásért New York államban, ahol időlegesen felfüggesztették az ilyen típusú bűncselekmények elévülését. Többen azt állítják, hogy Cosby megerőszakolta, vagy szexre kényszerítette őket. Az állítólagos esetek közül négy a 80-as, 90-es években történt, amikor a saját tévéműsort kapott Cosby pályája csúcsán volt, az ötödik vádló pedig azt állítja, hogy a komikus 1969-ben erőszakolta meg őt.

Wyatt komolytalannak nevezte a vádakat, és azt mondta, hogy az öt nő csak része annak a lejáratókampánynak, amely 2014-ben indult ügyfele ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik