Kultúra

Nick Vujicic újra Magyarországra jön

Neményi Márton / 24.hu
Neményi Márton / 24.hu
A karok és lábak nélkül született motivációs előadó jövő márciusban érkezik Budapestre.

Ismét Budapesten tart előadást Nick Vujicic, világhírű prédikátor és motivációs előadó, aki 2023. március 11-én, a Papp László Budapest Sportarénában lép színpadra.

Vujicic szerb emigráns szülők gyermekeként született Ausztráliában. Születésekor derült csak ki, hogy az úgynevezett tetra-amelia szindrómában szenved, vagyis karok és lábak nélkül jött világra, bal lába helyén csupán két lábujj van. Saját elmondása szerint sokáig nem látta értelmét életének, kamaszkorában sokat csúfolták, egészségi állapotát kilátástalannak látva megpróbált öngyilkos is lenni. Egy ideig imádkozott azért, hogy nőjön keze és lába, de egy idő után rájött, hogy hálásnak kell lennie azért, amiért él, hogy Isten ezzel feladatot és kihívást adott neki, és célt kell keresnie az életében. Az egyik fordulópont az életében az volt, amikor édesanyja mutatott neki egy újságcikket, amely egy súlyosan fogyatékos férfiról szólt, ezzel értette meg, hogy nincs egyedül a nehéz sorsával. Szintén nagy hatással volt rá tizenöt éves korában János Evangéliumának az a fejezete, amelyben Jézus egy vak emberrel találkozik.

A középiskolát követően számvitelt és pénzügyi tervezést tanult, és végzettséget is szerzett. Sok gyakorlással és akaraterővel megpróbálta megoldani a mindennap előtte tornyosuló feladatokat. Két lábujjának segítségével megtanult írni, gépelni, számítógépet használni, fésülködni, fogat mosni és borotválkozni. 17 éves korában kezdett prédikációkat és előadásokat tartani iskolákban és egyházi rendezvényeken. Mára a világ minden táján tart telt házas előadássorozatokat, létrehozta saját nonprofit szervezetét (Life Without Limbs), valamint könyveket jelentet meg és filmeket forgat. Feleségével és négy egészséges gyermekével Texasban él.

A motivációs előadó utoljára 2019-ben járt Magyarországon, akkor két előadást is tartott az Arénában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik