Kultúra

Négyen vannak kritikus állapotban, miután egy londoni koncertterem bejáratánál összenyomta őket a tömeg

Kirsty O'Connor/PA Images via Getty Images
Kirsty O'Connor/PA Images via Getty Images

Nyolc ember megsérült, közülük négyen kritikus állapotban vannak, miután a tömeg megpróbált erővel benyomulni az Asake művésznevű énekes-dalszerző O2 Academy épületében tartott koncertjére London Brixton nevű városrészében.

A rendőrséget csütörtök este fél tíz után riasztották az esethez, a helyszínen több sérültet is találtak, akiket alighanem a tömeg nyomott össze, őket kórházba vitték. A bejáratnál történtek miatt tíz perccel azután, hogy Asake felment a színpadra, máris félbe kellett hagyni a koncertet. A TikTokra felkerült videók tanúsága szerint a zenész annyit mondott a közönségnek, hogy odakint felfordulás van, ezért abba kell hagyniuk a bulit, nem tudja miért, nem ő akarja így. Egy másik szervező később további részleteket mondott a közönségnek, azt állítva, hogy háromezer fős tömeg van odakint, akik betörték a bejáratot.

Az esettel kapcsolatban letartóztatás nem történt, de a rendőrség nyomozást indított a történtek kivizsgálására. Azt kérik, ha bárki tanúja volt az eseményeknek, az keresse meg a rendőrséget. Emellett hangsúlyozták, hogy senki ne posztoljon a történtekről olyan videókat, amelyek felzaklathatják az érintetteket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik