Kultúra

A CEU megnyitja budapesti könyvtárát

Végel Dániel / CEU
Végel Dániel / CEU
Közép-Eurúpa legnagyobb angol nyelvű humán- és társadalomtudományi gyűjteménye.

A téli hónapokra számos magyarországi közgyűjtemény, felsőoktatási intézmény és kutatóintézet kénytelen bezárni kapuit, a Közép-Európai Egyetem (CEU) könyvtára azonban nyitva áll a magyar egyetemek és főiskolák hallgatói, oktatói, a Magyar Tudományos Akadémia egykori intézeteinek tudományos munkatársai, valamint a sajtó képviselői előtt

– írja az egyetem közleményében, amelyben kiemelik azt is, hogy ez Közép-Európa legnagyobb angol nyelvű humán- és társadalomtudományi könyvtára, amelyben több, mint 400.000 cím, 61.000 online folyóirat és a legfontosabb társadalom- és humántudományi adatbázisok lelhetők fel.

Hétköznaponként reggel kilenc és délután hat óra között, szombaton pedig tizenkettő órától hat óráig látogatható a négyszáz olvasót befogadni képes, V. kerületi intézmény.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár helyzetéről szóló cikkünket itt olvashatják:

Kapcsolódó
„Sokan be fognak hozzánk térni azért, hogy ne kelljen otthon fűteni” – spórol, de amíg csak tud, nyitva tart a Szabó Ervin könyvtár
Húsz fokban maximálták a hőfokot, de vannak drasztikusabb forgatókönyveik is. Már csak azért sem akarnak bezárni, mert egy közkönyvtárnak szociális feladatai is vannak, amik válság idején még fontosabbá válnak. Interjú Fodor Péterrel, a FSZEK főigazgatójával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik