Kultúra

Tarantino szerint a stúdió Johnny Deppet szerette volna a Ponyvaregényben látni

LUCY NICHOLSON / AFP
LUCY NICHOLSON / AFP

Quentin Tarantino reagált a nemrég előkerült úgynevezett „kívánságlistájára”, melyen a Ponyvaregény lehetséges szereplőit listázta és elárulta, hogy visszautasította a stúdió kérését, hogy Johnny Deppet is szerepeltesse. A névsor nemrégiben terjedt el a közösségi médiában, amelyen Depp a második helyen szerepelt Tökfej (Pumpkin) szerepére a végül a filmben látható Tim Roth mögött.

A 2 Bears, 1 Cave podcastban Tarantino így nyilatkozott:

Az interneten kering egy olyan dolog, hogy a Ponyvaregény szereplőgárdájának kívánságlistáján szerepelnek a nevek, de nem teljesen erről van szó. Nem tudtam pontosan, hogy kit szeretnék erre vagy arra a szerepre, ezért írtam egy hosszú listát egy csomó névvel. Mindet előre jóvá akartam hagyatni, biztos, ami biztos, és nem tudtam, hogy működni fog-e, hogy tetszik-e a hangulat az illetővel, vagy hogy egyáltalán jó munkát végez-e, de jóvá akartam hagyatni őket.

A rendező a továbbiakban elárulta, hogy amikor a neveket felvetette, a stúdió megkérdőjelezte, hogy miért Roth-ot akarja Depp helyett a szerepre, és addig nem akarták felajánlani Roth-nak a szerepet, amíg mások nem utasították vissza.

Válaszul Tarantino megkérdezte tőlük:

Gondoljátok, hogy Johnny Depp, aki Tökfej szerepét játssza ebben a filmben, ami csak a nyitó-  és a zárójelenet, és kész, szóval szerintetek ez ennyit fog hozzátenni a bevételhez?

Vélhetően sikerült meggyőzni ezzel az illetékeseket, mert Roth került a filmbe, és nem Depp, írja az NME.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik