Kultúra

Amerikában lenyomták a Netflixet a streamingplatformok versenyében

Az Amazon Prime Video nevű streaming-platformja megelőzte a Netflixet az amerikai előfizetők számában, jelentette be a Parks Associates nevű piackutató. Hogy pontosan milyen mérési métódussal jutottak erre az eredményre, azt ugyanakkor nem közölték, márpedig az Amazon titokban tartja a Prime Video előfizetőinek számát. Ugyanakkor a Deadline kiemelte: a Parks több mint tíz éve végzi a streamerek piackutatását, és mivel eddig megbízhatónak bizonyult, alighanem idén sem kell érdemben kételkedni a számaikban. A dobogón sok éven keresztül a Netflix-Prime Video-Hulu hármas tanyázott, csak tavaly esett ki a top3-ból a Hulu, miután a Disney+ átvette tőle a harmadik helyet. Idén a Hulu újra a büszke harmadik, maga mögé utasítva a Disney platformját, ám ez nyilván másodlagos a Netflix csúcsról leszorulása mellett.

A Netflix idén először számolt be némi küzdelemről az eddigi diadalmas előretörés után, lassult az előfizetők számának növekedése, ezért dolgoznak egy ideje a jelszómegosztás visszaszorításán, sőt, nemrég az olcsóbb, reklámokat tartalmazó Netflix-csomagot is elérhetővé tették, ettől remélve további növekedést.

A Netflixet ugyanakkor csak az észak-amerikai kontinensen nyomta le a Prime Video, a globális piacon továbbra is ők vezetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik