Kultúra

Új pályázatot írnak ki az Operaház főigazgatói tisztségére

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI
Ókovács Szilveszter megbízatása februárban lejár.

Új pályázatot írnak ki a Magyar Állami Operaház főigazgatói tisztségére, miután az előző pályázat eredménytelenül zárult – írja az MTI.

Az Operaház főigazgatói munkakörének betöltésére idén augusztusában kiírt pályázat eredménytelenül zárult. A vonatkozó jogszabálynak megfelelően az új pályázatot az eredménytelenné nyilvánítástól számított hatvan napon belül kell kiírni – olvasható a Kulturális és Innovációs Minisztérium csütörtöki közleményében.

Mint írták, Ókovács Szilveszter főigazgatói megbízatása 2023. február 14-én lejár. Mandátumát megbízott főigazgatóként július 31-ig, de legfeljebb az új vezető kinevezéséig meghosszabbítja Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter.

Az új pályázat szempontjait meghatározza a jövőben történő befektetés szemlélete, a jövőképek versenye annak érdekébe, hogy hírnevét tovább növelve a Magyar Állami Operaház még inkább meghatározó szerepet játsszon a magyar kulturális életben és a világ művészetében

– írják.

További kiemelt szempont, hogy augusztus óta jelentősen módosultak a kulturális területen is az energetikai és finanszírozási feltételek, amelyek innovatív megoldásokat igényelnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik