Kultúra

Billie Eilish jön a Szigetre

Amy Sussman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Amy Sussman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Egy nappal eltolták miatta a 2023-as fesztivált.

Amikor felmerült a lehetősége, hogy Billie Eilish-t meg tudjuk hívni a jövő évi fesztiválra, olyan döntést kellett hoznunk, amit nagyon ritkán teszünk meg: egy nappal eltoltuk a Szigetet és most örömmel mondhatjuk, hogy az utóbbi évek talán legnagyobb sztárja a Sziget Nagyszínpadán lép fel 2023-ban

– jelentette be Kádár Tamás főszervező Billie Eilish fellépését és egyben azt, hogy a jövő évi fesztivál augusztus 10-én, csütörtökön kezdődik és 15-ig tart majd.

Eilish mellett számos más fellépőt is bejelentettek, köztük akadnak bőven visszatérők is. Így például a friss dalokkal visszatérő David Guetta, a Florence + the Machine, miután megjelentette a kritikusok által is elismert “Dance Fever” című albumát, vagy a Foals. Rengeteg új zenével érkezik az Imagine Dragons és sokak örömére pótolja az idén betegség miatt lemondott első magyarországi fellépését Sam Fender. A Szigetet is érinti majd a One Direction zenekar feloszlása után szólókarrierbe kezdett énekes, Niall Horan első fesztiválturnéja. Az elektronikus szcéna aktuális sztárjai közül a Szigetre várják a Major Lazert (is) alapító Diplot vagy itt lesz Jamie xx, de érkezik majd a német elektronikus zene ikonikus alakja, Sven Väth, illetve Uncle Waffles, aki a közlemény szerint a szupertrendi, dél-afrikából induló, de már az európai klubokban hódító Amapiano egyik feltörekvő csillaga.

Íme a most bejelentett fellépők teljes listája: Billie Eilish, David Guetta, Florence + the Machine, Imagine Dragons, Sam Fender, Niall Horan, YUNGBLUD, Foals, Diplo, Jamie xx, M83, Moderat, Sven Väth, Mimi Webb, Nothing But Thieves, Two Feet, Viagra Boys, Amyl And The Sniffers, 070 Shake, TV Girl, Dixon, Uncle Waffles, Frank Carter & The Rattlesnakes, Baby Queen, The Comet Is Coming, Easy Life, Youngr, Los Bitchos, Destroy Boys, Kelly Lee Owens (DJ set), Mall Grab, Partiboi69, Parra For Cuva, Jungle By Night, yuné pinku (DJ set) és Hannah Grae.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik