Kultúra

A Gyűrűk Ura Théodenje szerint A Hatalom Gyűrűi csak a pénzcsinálásról szól

Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP
Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP
Bernard Hill ezért nem is hajlandó megnézni az Amazon sorozatát.

Bernard Hill legismertebb szerepe mai napig az, hogy ő alakította Théoden királyt Peter Jackson eredeti Gyűrűk Ura-trilógiájában. Nem meglepő tehát, hogy a 77 éves angol színészt megkérdezték egy interjúban, mit gondol az Amazon idén indult sorozatáról, A Hatalom Gyűrűiről amely hosszú évek után újra Tolkien világában kalauzolja a nézőket. Hill ugyan nem látta a sorozatot, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne lenne róla markáns véleménye:

Ez pusztán egy pénzcsináló vállalkozás, így egyáltalán nem áll szándékomban megnézni, sem szerepelni benne. Sok szerencsét hozzá és egyebek, de ez korántsem olyan mint az eredeti

mondta Hill, aki egy kérdésre azt is kifejtette, hogy szerinte már a Hobbit-filmeket sem szabadott volna megcsinálni, inkább le kellett volna zárni az első trilógia végén a történetet. A Hobbit ugyanis szerinte egy vékonyka könyv, amit ugyan szerinte nagyon jól feldolgoztak Jacksonék, de egy rövid történetet mégse lehet a végtelenségig nyújtani.

Az még kérdés, hogy A Hatalom Gyűrűit meddig nyújtják majd az alkotók, mindenesetre azt mondták, hogy öt évadra megvan a tervük. Eddigi 400 millió dolláros költségvetésével már így is minden idők legdrágább sorozata, ha mind az öt évad megvalósul, akkor a végösszeg egymilliárd dollárra rúg majd a Variety szerint.

Az első évadról írt kritikánkat itt olvashatják:

Kapcsolódó
A hatalom gyűrűi a szirupos, vontatott melodrámák szintjére rángatta le Tolkien világát
A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi indulásakor monumentális eposznak ígérte magát, ám az évad végére kiderült, a fenséges látvánnyal és epikus tálalással az alapok hiányát kendőzték el. Spoilermentes évadkritika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik