Kultúra

A Wednesday megdöntötte a Stranger Things rekordját

Netflix
Netflix
Soha ennyien nem néztek még angol nyelvű Netflix-sorozatot a bemutatása hetén, mint Tim Burton Addams Family-spinoffját.

Fontos rekordot döntött meg a múlt héten debütáló Wednesday: a nyolcrészes sorozatot a bemutatása hetén 341,23 millió órán át nézték, ezzel nem mást utasított a toplista második helyére az egy hét alatt legtöbbet nézett angol nyelvű Netflix-sorozatainak versenyében, mint a Stranger Things negyedik évadát, amelyet 335,01 órán át néztek meg egy hét alatt.

A teljes kínálatot tekintve viszont neki sem sikerült megelőznie az abszolút csúcstartó Squid Game-et, amelyet az első hetén 571,8 millió órán át streameltek. A streamingszolgáltató által megosztott statisztikák szerint közel 50 millió háztartásban követték a sorozatot. A Wednesday november 21. és 27. között szinte minden olyan országban toplistás volt, ahol elérhető a streamingplatform, a 93 ilyenből 83-ban az első helyen végzett.

A Tim Burton neve által fémjelzett sorozatot november 23-án mutatták be a Netflixen. A rendező már a kilencvenes években is majdnem belépett az Addams Family-franchise-ba, kis híján ő rendezte az 1991-ben bemutatott Addams Family – A galád család című filmet, ám végül a Batmant választotta. Az új sorozat nyolc részéből négyet rendezett Burton.

Kapcsolódó
Eposzi dörrenéssel zárult a Stranger Things 4. évada
Megérkezett a Stranger Things 4. évadjának második felvonása a két zárórésszel, amelyek külön-külön is kitettek volna egy nagyjátékfilmet – de nem csak a filmidő miatt hasonlítható egy mozihoz a sorozat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik