Kultúra

Will Smith a pofonról: Már régóta forrt bennem ez a düh

ROBYN BECK / AFP
ROBYN BECK / AFP

Az elmúlt hónapok online nyilatkozatai és csendes nyilvános szereplései után Will Smith hétfő este először tűnt fel nagy nézettségű műsorban, amikor a The Daily Show With Trevor Noah vendégeként adott interjút. Az Emancipation című új történelmi drámáját népszerűsítő Smith a műsorvezetővel folytatott beszélgetés során természetesen kitért az Oscar-gála botrányára, amikor is a színpadon megpofozta Chris Rockot.

Az egy borzalmas éjszaka volt, ahogy azt el tudjátok képzelni. Sok árnyalata és összetettsége van. De a lényeg, hogy egyszerűen elvesztettem a fejem, tudjátok? Valamin keresztülmentem azon az éjszakán, tudod? Nem mintha ez igazolná a viselkedésemet… Sok minden volt ebben. Az a kisfiú is, aki látta, ahogy az apja megveri az anyját, érted? Mindez csak úgy felszínre tört abban a pillanatban. Én nem ilyen akarok lenni

– mondta Smith, majd később így folytatta:

Nem is voltam önmagam. Ez egy olyan düh volt, amit nagyon sokáig elfojtottam, mondta Smith. Az unokaöcsém kilencéves. Ő a legédesebb kisfiú. Hazajöttünk. Sokáig fennmaradt, hogy megnézze Will bácsikáját, és a konyhában ültünk, ő pedig az ölemben, kezében az Oscarral, és azt kérdezte: »Miért ütötted meg azt az embert, Will bácsi?«. A francba. Miért akarsz Oprah lenni?

– mesélte a pofonja magánéletére gyakorolt hatását Will Smith, aki a következő filmjében egy szökött rabszolgát alakít majd, aki annak idején felhívta a közvélemény figyelmét a rabszolgákkal szembeni brutális bánásmódra, írja a Variety.

Smith a Fox 5 csatornának is adott egy interjút, ebben azt mondta, „teljesen megérti”, ha a közönség nem áll készen arra, hogy őt lássa a vásznon, de reméli, hogy tettei nem büntetik a filmet, amely a díjátadó szezon előtt kerül a mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik