Kultúra

Krimit forgathat Csányi Sándor, a főszerepben igazi színészóriásokkal

Neményi Márton / 24.hu
Neményi Márton / 24.hu

Csányi Sándor Ma este gyilkolunk címmel készülő krimi-vígjátékának gyártását 950 millió forinttal, míg Lakos Nóra Véletlenül írtam egy könyvet című, magyar-holland koprodukcióban készülő családi filmjének gyártását 800 millió forinttal támogatja a Nemzeti Filmintézet(NFI) – derül ki az NFI közleményéből.

Csányi Sándor filmes és színházi szerepek, valamint színházi rendezések után vág bele első mozifilmje elkészítésébe Bodrogi Gyula, Jordán Tamás, Koltai Róbert, Tenki Réka, Bálint András, Kovács Zsolt, Pogány Judit és Lázár Kati közreműködésével – olvasható az NFI tájékoztatójában. A Ma este gyilkolunk egy idős színészek lakta otthonban játszódik és egy rejtélyes haláleset utáni nyomozás történetét meséli el. Az Agatha Christie stílusát idéző történetben egy mellőzött öreg színész, akit hajdan egy Poirot-szerű szerep tett híressé, saját szakállára kezd nyomozni. Ahogy egymás után, módszeresen kihallgatja a gyanúsítottakat, azzal szembesül, hogy mesterdetektívi munka lesz ennyi kitűnő színészkollégája között megtalálni a gyilkost – olvasható a tájékoztatóban. A 38 napos forgatás a tervek szerint 2023 nyarán kezdődik, majd a film várhatóan 2024 februárjában lesz látható a mozikban. A film producere Lajos Tamás, a forgatókönyvet Köbli Norbert jegyzi.

Díjnyertes holland regényből készül Lakos Nóra következő filmje: Annet Huizing Véletlenül írtam egy könyvet című családi, ifjúsági filmje az írás csodáját jeleníti meg, egyedi vizuális elemekkel, egy tizenkét éves kislány személyes történetén keresztül. A film producerei Sümeghy Claudia, Lakos Nóra és a BIND holland iroda lesznek. A film forgatása 2023 első felében kezdődik, a Nemzeti Filmintézet 800 millió forint támogatást szavazott meg magyar-holland koprodukcióban készülő családi film gyártására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik