Kultúra

Három magyar sorozatot is elkaszáltak, az egyiket az Oroszországra kivetett szankciók miatt

RTL
RTL

A SorozatWiki információi szerint három magyar sorozat sorsa is megpecsételődött az elmúlt hetekben, és az értesüléseiket nem egy esetben az érintett tévécsatornák is megerősítették. Eszerint nem készült folytatás a TV2 Doktor Balaton című sorozatához, mely 2020 végén indult, és két évad készült el belőle, ám a napi sorozat egyre rosszabb számokat hozott, különösen az idén áprilisban indult második évadtól pártoltak el a nézők. A TV2 Csoport a SorozatWiki megkeresésére megerősítette az információt, hozzátéve, hogy Dr. Balla Tóth átadta a háziorvosi praxist, megtalálta a szerelmet, így véget ért a története, ezért nem tervezik a sorozat folytatását.

Az oldal úgy tudja, egy évadot ért csak meg az RTL Klubon futó Hotel Margaret, mely idén január végén indult, de a gyenge nézettség miatt a csatorna folyamatosan későbbi idősávokba tette át (kritikánk itt olvasható róla). Nem meglepő, hogy nem készül hozzá folytatás, bár ezt az RTL még nem erősítette meg. Azt viszont igen, hogy az idén márciusban indult A Séf meg a többiekből sem lesznek újabb évadok, ám ennek oka nem a nézettségben keresendő:

A Séf meg a többiek egy orosz formátumon alapul, az orosz vállalkozások részére pedig bizonyos kifizetések tiltottak az EU által. Ezidáig a formátum orosz tulajdonosa nem igazolta részünkre, hogy a formátum magánszemélyi tulajdonosai között nincs olyan személy, aki az EU szankciós listáján szerepel, így a jogszabályoknak való megfelelés érdekében az M-RTL Zrt. nem teljesíthet kifizetést a tulajdonos felé, és ennek megfelelően további jogokat sem tud szerezni

válaszolta a SorozatWiki kérdésére az RTL Marketing és Kommunikációs Igazgatósága.

A Séf meg a többiek (kritikánk itt) még hátralévő epizódjai a következő hetekben vasárnaponként 19 órakor dupla részekkel láthatók az RTL-en.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik