Kultúra

Meghalt Clarence Gilyard Jr., a Walker, a texasi kopó és a Die Hard színésze

J. P. Aussenard / Staff / Getty Images
J. P. Aussenard / Staff / Getty Images

Meghalt Clarence Gilyard Jr., akit leginkább a Walker, a texasi kopó című sorozatban és a Die Hard (Drágán add az életed) című filmben nyújtott mellékszerepéről ismerhetünk. 66 éves volt, halála okáról egyelőre nem állnak rendelkezésre információk. Gilyard halálát a Las Vegas-i Nevadai Egyetem közleménye erősítette meg, ahol film- és színházi szakon oktató professzorként dolgozott az UNLV College of Fine Arts-ban.

A kiváló film-, televíziós és színházi színészként jellemzett Gilyard az 1980-as években televízióban szerepelt főleg, de a Top Gun című filmben Sundownként láthatta a közönség, majd a Die Hard (Drágán add az életed) című filmben a terrorista számítógépes zsenit, Theót játszotta. 1989-ben a Matlock című sorozatban kapott állandó szerepet, ahol Conrad McMasterst, a főhős Matlock magánnyomozóját alakította.

Gilyard 85 epizódban szerepelt a Matlockban, mielőtt 1993-ban elhagyta a sorozatot egy még nagyobb szerepért: Jimmy Trivette, Chuck Norris jobbkeze a CBS Walker, a texasi kopó című western krimisorozatában. A sorozat nyolc évadának mind a 196 epizódjában szerepelt. A 2001-es finálé után Gilyard még számos filmben és tévéműsorban is játszott, írja a Variety.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik