Kultúra

Egy színdarabból, illetve állami reklámok egész sorából is kitették a Squid Game szexuális zaklatással vádolt színészét

Evans Vestal Ward / NBC / Getty Images
Evans Vestal Ward / NBC / Getty Images
A hetvennyolc éves O Jongszu a vád szerint öt évvel ezelőtt zaklatott egy nőt.

Néhány nappal ezelőtt járta be a hír a világsajtót, miszerint a Squid Game nemrég Golden Globe-bal elismert idős színésze, O Jongszu ellen szexuális zaklatás miatt emeltek vádat, így rövidesen bíróság elé áll majd.

Az ügyet a hatóságok korábban egyszer már lezárták, de az áldozat kérésére újraindították. Oh tagadja a vádakat, aki állítása szerint mindössze

körbevezette a nőt egy tó körül, miközben a kezét fogta.

Az ügy természetesen azonnal jókora hullámokat vetett Dél-Koreában: a fejleményekről a Hollywood Reporter számolt be.

A lap írása szerint a szabadlábon védekező férfi elveszítette egy Csondzsuban rövidesen színpadra állítandó darab egyik főszerepét, sőt, egy nagy állami projektből is kiszórták: az ország Kulturális, Sport, és Turisztikai Minisztériuma a saját Youtube-oldalán, illetve hivatalos honlapjain megjelenő, a reformintézkedéseket bemutató reklámanyagokból is eltűnik az arca.

Oh az elmúlt ötven év koreai filmjének, illetve művészeti életének egyik legfontosabb alakja, hiszen pályafutása során több mint kétszáz színdarab mellett számos tévésorozatban, illetve filmben tűnt fel, nagy nemzetközi ismertséget azonban csak a Squid Game hozott neki.

A férfi mindezektől függetlenül talán a sorozat második évadában is feltűnik majd, erről azonban a Netflix mostanáig semmiféle információt nem tett közzé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik