Kultúra

Leonardo DiCaprio pökhendisége miatt kis híján bukta a Titanic főszerepét

TWENTIETH CENTURY FOX / PARAMOUN / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
TWENTIETH CENTURY FOX / PARAMOUN / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
A színész meglepődött, amikor James Cameron próbafelvételt akart, azt hitte anélkül is övé a szerep.

Nem sokon múlt, hogy más kapja Jack Dawson szerepét, Leonardo DiCaprio ugyanis elsőre nem volt hajlandó próbafelvételt csinálni a Titanic szereplőválogatója során. Mindezt James Cameron osztotta meg, aki a GQ-nak mesélt legikonikusabb filmjeiről, köztük az 1997-ben bemutatott tizenegy Oscar-díjjal jutalmazott alkotásról is.

A casting során először Rose DeWitt Bukater megszemélyesítőjét találták meg, bár azt sem teljesen zökkenőmentesen: Cameron leginkább Gwyneth Paltrow-t szerette volna főszereplőként. Kate Winslett ellen szólt, hogy akkoriban túl sok kosztümös drámában tűnt fel, ami miatt Cameron vonakodott, ám végül a próbafelvételek során meggyőzte a fiatal színésznő játéka.

Jack szerepére jó eséllyel pályázott az akkor még csak 21 éves, de már gyerekszínészkint is komoly karriert befutott DiCaprio is, a színész jól is vette az első meghallgatást. Nemcsak Cameront bűvölte el, hanem az ott tartózkodó női stábtagokat is, a rendező szerint a meghallgatásra beült a könyvelőtől kezdve a producerig az összes női munkatársa. DiCapriot visszahívták, a következő alkalommal azt akarták megnézni, hogyan működik a kémia közte és Winslet közt. A színész azt hitte, csupán beszélgetnie kell a színésznővel, és vélhetően már a zsebében érezte a szerepet, amikor Cameron próbafelvételt akart velük csinálni. DiCaprio megrökönyödött, mikor olvasópróbára kérte őt a rendező, azt válaszolta, hogy olyat ő nem szokott csinálni. Cameron válaszul kezet fogott vele, megköszönte, hogy beugrott, és az útjára bocsánatotta a színészt.

DiCaprio azonban visszatért hozzá, és meglepődve kérdezte meg, hogy olvasópróba nélkül meg sem kaphatja a szerepet, ilyen egyszerűen elengedi őt?

Így van, de könyörgöm: ez egy hatalmas film, ami két évet el fog venni az életemből, és amíg én még az utómunkáján dolgozom, te addig öt már másik projektet leforgatsz. Szóval nem, nem fogom ezt az egészet elbaszni azzal, hogy nem a megfelelő színészt választom. Vagy vállalod az olvasást, vagy nem kapod meg a szerepet

– kapta meg a meglehetősen határozott választ Camerontól, és végül hajlandó volt felolvasni az olvasópróbán. A többi már történelem:

Bejött, a teljes lényéből áradt a negativitás. Majd azt mondtam, hogy felvétel, és azonnal Jackké változott. Kate teljesen felvillanyozódott, a sötét felhők elvonultak, és a fénysugárban ott állt Jack. Akkor tudtam, hogy minden rendben van, ő a mi emberünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik