Filippo MONTEFORTE / AFP
Kultúra

Musical készül Berlusconiról

A Fleabag producere készíti, aki bátor, feminista alkotásként jellemezte a musicalt.

Mint az Evita LSD-változata – így jellemezték az alkotók azt a musicalt, amelyet Silvio Berlusconiról készítenek, és a tervek szerint jövőre mutatják be Londonban

A Guardian szerint a Ricky Simmonds és Simon Vaughan által írt, és James Grieve által rendezett darab producere az a Francesca Moody, aki korábban a Fleabagnek is bizalmat szavazott. A feminista tematikától ezúttal sem tágít, Berlusconit három nő szemszögén keresztül láttatja: Ilda Boccassini milánói ügyész, Veronica Lario, Berlusconi második felesége és egy újságírónő, aki a hétköznapi embert szimbolizálja. A musical a volt négyszeres olasz kormányfő adócsalási ügyében hozott ítélethirdetés előestéjén indul, ahol Berlusconi visszatekint karrierjére, és elhatározza: életrajzi operát ír.

A készítők azt ígérik, hogy a politikus karizmája mögé enged majd betekintést, hogyan tudott hatalmat gyakorolni „mosolyával és egy kacsintással”, emellett arra is kitér, Berlusconi populizmusa miként hatott napjaink vezetőire – Boris Johnsonnal és Donald Trumppal is érdekes párhuzamot von a történet. Hozzáteszik: nem karikatúraként kívánják ábrázolni a politikust, hanem hús-vér emberként. Emellé azonban „popzenét és eurotrash-zenéket” ígérnek aláfestésként, az összhatást Moody úgy jellemezte, mintha az argentin Eva Perónról készített Evita LSD-tripbe fojtott változata lenne.

A darab jövő tavasszal debütál a londoni Southwark Playhouse színpadán.

Ajánlott videó