Kultúra

Jövőre Budapesten lép fel a Deep Purple

CRISTINA QUICLER / AFP
CRISTINA QUICLER / AFP

A Deep Purple ad koncertet 2023. július 16-án a Papp László Budapest Sportarénában – közölte a szervező Live Nation szerdán az MTI-vel.

A több mint fél évszázada működő, eddig huszonkét stúdióalbumot készített zenekar lemezeiből világszerte több mint 100 millió példány fogyott. Smoke on the Water című daluk minden idők egyik legnagyobb rockslágere.

A Deep Purple 1968-ban alakult, hosszú története során számos változás volt a tagságában. A későbbi legendás felállásból a 2012-ben elhunyt Jon Lord billentyűs és Ritchie Blackmore gitáros volt alapító tag, aztán csatlakozott hozzájuk Ian Paice dobos és Rod Evans énekes, akit nem sokkal később Ian Gillan váltott, mellette Roger Glover lett a basszusgitáros. A következő évtizedekben megfordult a Deep Purple-ben például David Coverdale énekes, Tommy Bolin és Joe Satriani gitáros.  Az őstagok közül Paice, Glover és Gillan a mai napig a Deep Purple-ben zenél, mellettük jelenleg Don Airey billentyűs és Simon McBride gitáros játszik a bandában, utóbbi idén érkezett Steve Morse helyére, aki felesége betegsége miatt távozott. A zenekar legutóbbi albuma, a Turning to Crime tavaly jelent meg.

A Deep Purple sokszor koncertezett már Magyarországon, legutóbb 2019 decemberében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik