Kultúra

Meghalt James Winburn, Hollywood egyik legtapasztaltabb kaszkadőre

Kristian Dowling / Getty Images
Kristian Dowling / Getty Images
Nyolcvanöt éves volt.

A megjelenése után szinte azonnal kultstátuszba emelkedett Halloween – A rémület éjszakája (1978) főszereplőjét a legnehezebb jelenetekben pótló James Winburn egy Los Angeles-i kórházban hunyt el. Halálának oka egyelőre nem ismert – írta meg a férfi menedzserére hivatkozva a Deadline.

Winburn a hetvenes és nyolcvanas évek számtalan nagy költségvetésű produkciójában kapott szerepet: a Menekülés New Yorkból mellett A Poszeidon kaland, a TRON, a Pokoli torony, illetve A köd mellett a Kojak és a Knight Rider több epizójából is kivette a részét, legismertebb alakítását azonban a Halloween kulcsjelenetében nyújtotta, ahol Michael Myers maszkját viselve több lövést kapott, majd egy erkélyről lezuhant.

Gabe Ginsberg / FilmMagic / Getty Images LAS VEGAS, NV – MAY 17: Actor and stuntman James Winburn arrives with a Michael Myers mask at the opening ceremony of Las Vegas Car Stars at the Fremont Street Experience on May 17, 2013 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Gabe Ginsberg/FilmMagic)

Witburn legutóbb októberben mutatta meg magát a nyilvánosság előtt: a brit For the Love of Horror nevű rendezvényen tűnt fel, a november 11-13. közt Philadelphiában rendezett Monster-Maniára azonban már nem tudott elutazni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik