Kultúra

Harrison Fordot újra fiatalon láthatjuk az Indiana Jones 5-ben

Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP
Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP
Digitálisan fiatalítják vissza a nyitójelenetben.

Egy Indiana Jones-filmet nem lehet csak úgy elkezdeni, az első jelenetnek ütősnek és emlékezetesnek kell lennie. Ezzel tisztában van az ötödik részt rendező James Mangold is, aki arról mesélt az Empire magazinnak, hogy az akciódús nyitányban szerette volna megidézni a klasszikus trilógia hangulatát. Ezt olyannyira komolyan gondolta, hogy a nyitójelenet az első rész cselekményének idején, 1944-ben játszódik majd, amikor Indy még a nácikkal versengett a frigyláda felfedezéséért. Ezt követően ugrunk csak 1969-be, ahol a film nagy része játszódik majd. Mangold szerint azért volt erre szükség, hogy a néző ne csak elméletben tudja, mennyi idő telt el, de a filmen belül is átélhesse a távlatokat. Ennek részeként magát Harrison Fordot is digitálisan visszafiatalítják, hogy teljes legyen az illúzió.

A producer, Kathleen Kennedy abban bízik, hogy ugyan sok szó esik majd a forradalmi technikáról, de a nézők úgy érzik majd, hogy tényleg egy klasszikus Indy-filmbe pottyantak, és azon gondolkodnak majd, hogy vajon hol találták meg az alkotók ezeket a régi felvételeket.

Reméljük, a technológia jobban működik majd, mint Martin Scorsese Az írjében, ahol Robert De Nirót, Al Pacinót és Joe Pescit fiatalították vissza, de az eredmény koránt sem volt meggyőző, ahogy a Will Smith-féle Gemini Manben sem. Harrison Ford állítása szerint most más lesz a helyzet:

Ez az első alkalom, hogy elhittem a látottakat. Kicsit hátborzongató, azt hiszem, nem is akarom tudni, hogy működik, de tény, hogy működik. És nem akarok ettől visszafiatalodni, örülök, elégedett vagyok a korommal

– mondta a 80 éves színész, aki már korábban bejelentette, hogy ez lesz az utolsó Indiana Jones-filmje.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik