Kultúra

A nagy kereslet miatt megszüntették a nyilvános jegyértékesítést Taylor Swift turnéjára

Sascha Schuermann / AFP
Sascha Schuermann / AFP

A Taylor Swift turnéjára szóló jegyek olyan gyorsan elkeltek, hogy a nagyközönségnek esélye sem volt megvenni őket. A Ticketmaster, az énekesnő amerikai turnéjára jegyeket értékesítő cég csütörtökön lemondta a nyilvános árusítást, arra hivatkozva, hogy „rendkívül nagy a jegyértékesítési rendszereken a nyomás, és nem áll rendelkezésre elegendő maradék jegy”.

A cég már több mint kétmillió jegyet adott el a különféle kiválasztott csoportoknak szóló elővételben. A Ticketmastert azután érte kritika, hogy a kereslet miatt összeomlott a honlapja, írja a BBC.

A cég a problémákért a „megdöbbentő számú bot-támadást” okolta, amely túlterhelte a weboldalt, valamint az énekesnő iránti nagy keresletetet, akinek legutóbbi albuma, a Midnights világszerte a slágerlisták élére került.

A vállalat szerint több mint 3,5 millió „swiftie”, ahogy a követőit nevezik, regisztrált előre „igazolt rajongóként” abban a reményben, hogy az elővételben jegyeket kaphat az 52 várost érintő amerikai turnéjára. Az értékesítés e különleges rajongók számára november 15-én, kedden kezdődött, és mint kiderült, csak nekik volt esélyük jegyhez jutni.

Az előértékesítés során felmerült problémák ellenére a vállalat közölte, hogy így is több mint 2 millió jegyet értékesített – ez a legtöbb, amit valaha egy előadó egy nap alatt eladott. Csütörtökön aztán a Ticketmaster közölte, hogy a pénteki nyilvános árusítást leállítják. A problémákról rengeteg poszt született a Twitteren.

A cég szerint az elővásárlási rendszer célja, hogy megakadályozza, hogy a jegyüzérek és a botok lecsapjanak a helyekre. A folyamat hibái azonban – a viszonteladó oldalak már több tízezer dollárért is mutattak jegyeket – újból felszították a céggel szembeni haragot, amely régóta szembesül azzal a panasszal, hogy visszaél az iparág feletti hatalmával.

A Taylor Swift sikereit taglaló cikkünk itt olvasható.

Kapcsolódó
Taylor Swiftnek nincs már vetélytársa, csak saját magával versenyez
Bár ma már sokkal nehezebb kitűnni a zajból, Taylor Swift mostanra vitathatatlanul a kor első számú szupersztárja lett. Az elmúlt két évben meglepetésprojektekkel és újra felvett régi számokkal is maga mögé utasította a mezőnyt, de most visszatért a popslágerekhez, és sikeresebb, mint valaha. De hogy jön ide a Beatles?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik