Kultúra

Mel Gibson végül mégsem tanúskodik a Weinstein-perben

Lionsgate - Benaroya Pictures - / Collection ChristopheL via AFP
Lionsgate - Benaroya Pictures - / Collection ChristopheL via AFP

Mel Gibson nem lép a tanúk padjára Harvey Weinstein Los Angeles-i nemierőszak-perében, írja a Deadline. A bíróság nem indokolta döntését sem a tárgyalóteremben, sem a lap kérdésére. Az Oscar-díjas Gibson rég szerepelt az ügy tanúinak listáján, többek között azért, mert az ügy egyik felperese, egy masszőr, aki nemrég felkavaró részletességgel számolt be a Weinstein által őt ért zaklatásról, egyedül Mel Gibsonnak mesélt az ügyről korábban.

Gibson szintén a masszőr vendége volt, és össze is barátkoztak valamennyire, ezért fogadta a nő a színész-rendezőt a bizalmába. Gibson tavaly a nyomozás során elmesélte azt is, hogy került szóba az eset: egy masszázs során mintegy mellékesen megemlítette Weinstein nevét, mire a masszőr észrevehetően összerezdült és zaklatottá vált. Ez a – ahogy Gibson fogalmazott – poszttraumás reakció gondolkodtatta el a filmest azon, hogy talán a producer zaklatta a masszőrt. A nő végül el is mondta Gibsonnak, hogy valóban történt zaklatás, de a részletekbe nem akart belemenni, annyira szégyellte az egészet. A 2010-ben történt zaklatást azóta az áldozat, és egyéb bírósági dokumentumok is alátámasztották.

A Deadline fejtegetése szerint annak, hogy Gibsont végül mégsem hallgatják meg a perben, az lehet az oka, hogy a rendező könnyen a védelem támadásának célpontjává válhat annak korábbi antiszemita megjegyzései miatt, valamint azért, mert tudható, hogy Weinstein és ő közötte van némi ellenségeskedés, amiért Weinstein kiadott egy könyvet, amely a Gibson által rendezett, sokak szerint anitszemita hangvételű Passió visszásságairól szólt.

Akárhogy is, Mel Gibson nem fog tanúskodni, mi több, a Deadline szerint a perben már így is annyi bizonyító erejű vallomás hangzott el, hogy már ma vagy holnap lezárulhat a tárgyalási szakasz. Harvey Weinstein, aki jelenleg huszonhárom éves börtönbüntetését tölti a 2020-as New York-i pere eredményeképpen, most, ebben a Los Angeles-i perben két rendbeli nemi erőszak és öt rendbeli szexuális zaklatás vádjával néz szembe, amelyekért újabb rácsok mögötti évtizedek néznek ki neki, akár a tényleges életfogytiglant is kimondhatják, bár a hetven éves, és nem túl jó egészségi állapotú producernek már jó eséllyel a meglévő büntetési tétele is kitölti az életét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik