Kultúra

Peren kívül egyezett meg Kozso amerikai letartóztatási ügyében

Nagy Zoltán
Nagy Zoltán

Peren kívüli egyezséget kötött amerikai letartóztatása ügyében Kozso abban az ügyben, amelyet azért indított, mert 2019-ben több mint egy hónapig fogvatartották Floridában, miközben a gyógyszereit is megtagadták tőle, írja a Világgazdaság.

Az énekes illegális bevándorlás vádjával került előzetes letartóztatásba Florida államban annak ellenére, hogy valójában érvényes beutazási engedélye és megfelelő papírjai voltak. Kozso, azaz Kocsor Zsolt 2021 decemberében perelte be az eset miatt az Új-Mexikó állambeli Akal Securityt, azt a céget, amely a floridai beléptetési központ biztonságáért felelt. A vád szerint a cég a 39 napig tartó fogva tartás alatt nem biztosította Kozsónak a megfelelő orvosi ellátást annak ellenére sem, hogy jelezte, hogy egészségügyi problémákkal küzd, és azokat a gyógyszereket sem kapta meg, amelyeket korábbi agyvérzése miatt kellett volna szednie, a kezelés kimaradása miatt pedig elmondása szerint sokat romlott az állapota.

Az Akal Security már megpróbálta ejtetni az ügyet a bírósággal, ám ez nem sikerült, most azonban, úgy tűnik, megegyezésre jutottak. A Világgazdaság által megtalált bírósági beadvány szerint

a felek minden vitás kérdést rendeztek, és ezzel az ügyet befejezettnek tekintik.

Kocsor eredetileg az Egyesült Államok kormányát és a bevándorlási hivatalt is beperelte, de az erről szóló beadványait a bíróság elutasította, csak a biztonsági szolgálatot perelhette be. Az Akal Security tagadta a vádakat, és az eljárásban rémutatott, az énekes egyetlen állítása sem szólt arról, hogy az ő biztonsági őreik lettek volna felelősek a vele történtekért. Hogy a megegyezés konkrétan mit tartalmaz, azt nem írták le a beadványban, de mivel mindkét fél képviselője elfogadta az egyezséget, így az ügy lezárulhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik