Kultúra

Három év után ismét Budapesten koncertezik a Nazareth

Manfred Schmid / Redferns / Getty Images
Manfred Schmid / Redferns / Getty Images
Az 1968-ban alapított skót hard rock zenekar november 28-án az A38-on lép majd fel.

Az est során az együttes klasszikusai mellett az idén megjelent huszonötödik stúdióalbum, a Surviving the Law néhány száma is elhangzik majd, az előzenekar pedig amerikai Lord Bishop Rocks lesz – közölte a szervező Livesounds szerdán az MTI-vel.

A skót klubokból és pubokból indult, világszerte több mint harmincmilliós lemezeladással büszkélkedő Nazareth a hard rock és heavy metal zenekarok első generációjához tartozik, a Led Zeppelinnel, a Uriah Heeppel és a Deep Purple-lel együtt.

Az ötvennégy éve alakult, 1990-ig együtt maradó négy alapító zenész közül ma már csak a hetvenhat éves basszusgitáros, Pete Agnew aktív tagja az együttesnek. Darrel Sweet dobos 1999-ben, Manny Charlton gitáros idén júliusban, Dan McCafferty énekes pedig november elején hunyt el.

A Nazareth frontembere 2015 óta Carl Sentance, a dobos 1999-től Pete Agnew fia, Lee, a gitáros Jimmy Murrison pedig 1994-ben csatlakozott.

A csapat legutóbb 2019 novemberében, röviddel a koronavírus-járvány előtt járt Magyarországon: akkor a Budapest Sportarénában az Omega előtt léptek színpadra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik