Kultúra

Margot Robbie majdnem felhagyott a színészettel A Wall Street farkasa sikere után

PARAMOUNT PICTURES / ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12 VIA AFP
PARAMOUNT PICTURES / ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12 VIA AFP
A színésznő élete egyik legsötétebb időszakának nevezte a filmet követő felhajtást.

Margot Robbie 2013-ban az egyik pillanatról a másikra vált alig ismert sorozatszínésznőből Hollywood elsőszámú ikonjává, amikor A Wall Street farkasa című filmben Leonardo DiCaprio mellett tűnt fel a főhős feleségeként. A színésznőt azonnal felkapta a szakma, az egyik legkeresettebb név lett főleg azt követően, hogy azóta már számos filmben bizonyította, hogy kiemelkedően tehetséges is. Az álomkarriernek is beillő életút azonban belülről egészen máshogy nézett ki, erről vallott most a színésznő a Varietynek, amelyben élete egyik legsötétebb szakaszának nevezte A Wall Street farkasa sikerét követő időszakot:

Valami történt azokban a korai időkben, borzasztó volt. Emlékszem, anyukámnak azt mondtam, hogy szerintem mégsem akarom ezt csinálni. Ő rám nézett, és halál komolyan annyit mondott: drágám, szerintem ehhez már túl késő. Akkor tudatosítottam, hogy nincs más út, csak előre.

A színésznő hozzátette, hogy azóta már hozzászokott a sztársághoz, de a médiafigyelem miatt még mindig vannak benne kellemetlen érzések:

Ki akarod javítani a rólad szóló hamis híreket, de nem teheted. Inkább el kell fordítanod a fejed. Vegyük azt, hogy mondjuk az anyám meghal egy autóbalesetben, mert a fotósok akartak rólam egy képet miközben bevásárolok, hogy lelökik az unokaöcsémet a bicikliről – minek? Egy fotó kedvéért? Nagyon veszélyes ez, mégsem változik ezen a téren semmi.

Ezzel együtt a sajtókörutakat is nehezen viseli, amelyeket úgy jellemzett, mintha aknamezőn sztepptáncolna: órákon át kell kérdésekre válaszolni, és hiába mond ezer jó választ, ha egyszer rosszul válaszolt, arra kapja fel mindenki a fejét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik