Kultúra

Az Office sztárja őrült névváltoztatással igyekszik felhívni a figyelmet a klímavészhelyzetre

Reveille Productions / NBC Unive / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP
Reveille Productions / NBC Unive / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP

Rainn Wilsont legtöbben az Office amerikai verziójának idegesítő, törtető, protofasiszta papírárusaként, Dwight Schrute-ként ismerik, mostanában pedig a Weird: The Al Yankovic Story című életrajzi filmben találkozhat vele a közönség, amelyben a címszerepet alakító Daniel Radcliffe oldalán tűnik fel. A színész a közösségi médiában közölte a világgal, hogy radikálisan megváltoztatta a nevét, és mostantól nem Rainn Wilsonnak, hanem Rainfall Heat Wave Extreme Winter Wilsonnak hívják, ami nagyjából annyit tesz: Esőzés Hőhullám Extrém Tél Wilson. A színész ezt a Arctic Basecamp nevű, zömében tudósokat tömörítő szervezet kampánya keretében tette meg, amely a klímaváltozás katasztrofális következményeire igyekszik felhívni a figyelmet, és amelynek maga is testületi tagja.

Ez nem vicc, éppolyan komoly, mint az Északi-sark olvadása, amely világszerte megnöveli a szélsőséges időjárás kockázatait

– mondta Wilson, aki másokat is arra buzdít, hogy változtassák meg hasonlóan a nevüket a közösségi felületeken, ezzel hátha sikerül nagyobb figyelmet irányítani az olvadásra.

Ha elegen csináljuk ezt, talán a COP27-en résztvevő vezetők észreveszik végre a kockázatokat és elkezdenek dolgozni a megoldáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik