Kultúra

Steven Spielberg szerint a streaming feláldozza a rendezőket a nézettségért

MIKE COPPOLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
MIKE COPPOLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
A 75 éves rendező visszavárja a filmeket és a nézőket is a mozikba.

Steven Spielberg nincs túl jó véleménnyel a streamingplatformokról, ahogy annak a New York Times interjújában is hangot adott. A 75 éves rendező elsősorban azokra a blockbusterekre utalt, amelyeket a vászonra szántak, mégis valamelyik szolgáltató kínálatában debütáltak.

A pandémia lehetőséget adott a streamingplatformoknak arra, hogy rekordszinten növeljék meg előfizetőik számát, és ennek érdekében több filmkészítő barátomat is feláldozták azáltal, hogy filmjeik nem kaptak mozis bemutatást. Kifizették őket, és az alkotások hirtelen az HBO Maxra kerültek. És minden változni kezdett.

A rendező hozzátette, hogy valószínűleg sokan fellélegeztek az idősebb generáció tagjain belül, akiknek kényelmesebb volt az otthoni filmnézés. Ám még többen vannak azok, akik átérzik az igazi varázst, ahogy a film után felkapcsol a villany, és egy csomó idegennel együtt lehetnek egy ilyen mágikus pillanatnak a részei. A film dolga az, hogy elég jó legyen egy ilyen élmény előidézéséhez – véli a rendező.

Spielberg szerint azonban van miért bizakodni, a filmek igenis visszatérnek majd a mozikba. A reménysugarat Baz Luhrman idén bemutatott életrajzi filmje, az Elvis jelentette számára, amely több mint 100 millió dollárt termelt a tengerentúlon. Ebből azt látja, hogy az emberek a pandémia lecsengésével ismét visszatérnek a mozikba, és a filmnézés ismét a régi lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik