Kultúra

Meghalt Tom Owen, A bor nem válik vízzé színésze

Hetvenhárom éves korában meghalt Tom Owen, A bor nem válik vízzé című legendás, a ’70-es évektől 2010-ig futó, harmincegy (!) évadot megélt BBC-tévésorozat színésze, aki édesapja, Bill Owen sorozatbeli fiát játszotta a sorozatban, mely a BBC legtöbb évadot megélt komédiasorozata volt.

Owen emellett feltűnt néhány mozifilmben, de színészkarrierje java részét tévésorozatok színészeként töltötte, játszott például Az Onedin család című klasszikusban is. A család közleménye szerint a színész békésen, családja körében hunyt el, két fia és volt felesége gyászolja.

Owen az édesapjának köszönheti indulását a szakmában, aki szerzett neki egy asszisztensi állást a surrey-i Leatherhead színházban, ahol egy évet töltött, majd a Westminster színházba került hasonló pozícióba. A színházat aztán annyira megszerette, hogy a tévés karrierje mellett is fontos maradt, rendszeresen rendezett.

Tom Owen A bor nem válik vízzé-ben az édesapja által megformált Compo rég eltűnt fiát alakította – ám ők ketten mégsem játszottak együtt, Tomot ugyanis alig pár nappal azután választották ki a szerepre, hogy édesapja 1999-ben meghalt. Ennek ellenére igent mondott a szerepre, amelyet aztán tíz éven át játszott, úgy gondolta, apja büszke lenne arra, hogy bizonyos értelemben átvette a helyét és folytatta, amit elkezdett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik