Kultúra

Rendhagyó oltárképet állítottak egy korábban kiégett budai templomban

Máltai Szeretetszolgálat
Máltai Szeretetszolgálat
Hallgatói pályaművek, illetve makettek kerültek a Ferenchalmi kápolnába.

Ideiglenes oltárképet kapott az idén kétszáz éves jubileumát ünneplő Budakeszi úti Ferenchalmi kápolna – írta közleményében a Máltai Szeretetszolgálat, hiszen az épületben november 30-ig látogatható a szervezet és a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karának közös kiállítása.

A belső térben a templom és környezetének újrahasznosítására készített hallgatói pályaművek mellett Majoros Árpád Csaba, a Szeretetszolgálat fotóriporterének az ország hátrányos helyzetű térségeiben álló elhagyatott, vagy romos, de lassan újra élettel megtelő templomokról készült fotói is láthatók.

A 2011-ben a szervezet tulajdonába került műemlék belső tere egy korábbi tűzvész miatt gyakorlatilag elpusztult, a Máltai Szeretetszolgálat azonban az eműlt években felújította a tetőszerkezetet és a héjalást, a romos belső térbe pedig szintén visszatért az élet: imaóráknak és kisközösségi összejöveteleknek ad helyet.

A Szeretetszolgálat persze távolról nem érzi úgy, hogy ezzel elérték volna a végcélt, így a BME Építészmérnöki Karának Középülettervezési Tanszékével karöltve pályázatot írtak ki a terület teljes újradefiniálására.

A II. Budakeszi út 51/F. alatti templomban látható kiállítás előzetes bejelentkezéssel ingyenesen látogatható, időpont egyeztetése a feteinfo@maltai.hu e-mail címen lehetséges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik