Kultúra

Az HBO elkaszálta a Westworldöt, a már lement 4. évad marad az utolsó

HBO
HBO

Az idén nyáron lement negyedik évad után nem készül több a Westworldből, döntötte el az HBO, így a történet ott ér véget, ahol az augusztusi évadfinálé.

Az elmúlt négy évadban Lisa (Joy) és Jonah (Nolan) észbontó utazásra vitte a nézőket, minden egyes lépéssel emelve a szintet. Elképesztő hálásak vagyunk nekik, a csodálatosan tehetséges szereplőgárdának, a producereknek és a stábnak, valamint a partnereinknek a Kilter FIlmsnél, a Bad Robotnál és a Warner Bros Televisionnél. Izgalmas kaland volt velük tartani ezen az úton

– írta az HBO közleményében. Az említett Lisa Joy, a sorozat egyik fő forgatókönyvírója korábban elmondta: nem a negyedik évad végén látottakkal tervezik befejezni a történetet, még ha az ott történtek véglegesebb lezárásnak tűntek is, mint a korábbi évadzárók.

Nekünk is, mint Doloresnek, még egy történetünk maradt, amit el akarunk mesélni – hogy megtehetjük-e majd, még meglátjuk

– mondta akkor Joy. Most azonban úgy tűnik, nem tudják végigmondani, amit terveztek. Ha megtehették volna, az ötödik évadban a történet visszatért volna a kiindulópontjához. Azt ugyanakkor, hogy ez mit jelent, most egy jó ideig nem fogjuk megtudni.

A Westworld a Warner Bros. Discovery egyesüléssel járó nagy kaszálás egyik legnevesebb áldozata, melynek részeként több magyar projekt is kaszát kapott.

A vadnyugati hangulatú felnőtt vidámparkban játszódó Westworld Michael Crichton regénye alapján, 2016-ban indult, és azt a folyamatot mesélte el, amint a parkban az embervendégek szórakoztatására jelen lévő humanoid robotok közül egyre többen öntudatukra ébrednek és fellázadnak az őket ért elnyomás ellen. A technológia szerepéről, a valóság és az emberlét filozofikus kérdéseiről szóló sorozat főbb szerepeit Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, Ed Harris, Tessa Thompson és Aaron Paul játszották. A Westworldöt ötvennégy Emmy-díjra jelölték, kilencet meg is kapott, még ha a kezdetekben szuperlatívuszokban szárnyaló értékelései az idők során némiképp csökkentek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik