Kultúra

1,2 milliárd forintért most bárki megveheti E.T.-t

UNIVERSAL PICTURES - AMBLIN ENTE / COLLECTION CHRISTOPHEL / AFP
UNIVERSAL PICTURES - AMBLIN ENTE / COLLECTION CHRISTOPHEL / AFP

Ismét egy halom hollywoodi relikviát bocsátanak aukcióra, köztük Steven Spielberg 1982-es klasszikusának egyik fontos darabját is. Az idén épp negyven éve bemutatott E. T., a földönkívüli főszereplőjéről van szó, amely az Icons and Idols: Hollywood decemberi aukcióján keresi új és vélhetően nagyon gazdag gazdáját – írja a Guardian.

A bábu a maga korában igazi szenzációnak számított, a CGI akkor még gyerekcipőben járt. A földönkívülit egy bábuval jelenítették meg, amelynek 85 mozgatható pontja volt, és 12 szakember felelt azért, hogy E.T. megmozduljon a filmben. A figurát az olasz speciális effektes, Carlo Rambaldi álmodta meg, aki munkájáért csapatával együtt meg is kapta az Oscart. Az ikonikus darab ennek megfelelően nem épp olcsó, aki szeretné otthonában tudni a kis földönkívülit, annak az előrejelzések szerint legalább 3 millió dollárra, azaz közel 1,2 milliárd forintra lesz szüksége.

De annak sem kell búsulnia, aki elől esetleg elhalásznák E.T.-t, vagy épp nem lenne ennyi fölösleges pénze: 80 és 100 ezer dollár közti összegért kelhet majd el az a makett, amelyet Spielberg számára készítettek a földönkívüliről. 10-20 ezer dollárért kínálják a báburól készített műszaki rajzokat.

De nemcsak Spielberg filmjéből lehet válogatni: eladó például Harry Potter Nimbusz 2000 seprűje, amelyet a címszerepet alakító Daniel Radcliffe használt a Harry Potter és a bölcsek köve című filmben. Ezért nagyjából 100 ezer dollárt, azaz kicsivel több mint 41 millió forintot kérnek, de van olcsóbb seprű is: az, amelyikkel Potter a film egyik jelenetében gyakorolt, 30-50 ezer dolláros értéken kelhet el. 20 ezres árfekvésben kviddicses és griffendéles talárokat kínálnak majd az aukción.

A filmes árverést nem sokkal karácsony előtt, december 17-én tartják Beverly Hillsben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik