Kultúra

Januárban jelenik meg Harry herceg memoárja igencsak sokatmondó címmel

TOBY MELVILLE / POOL / AFP
TOBY MELVILLE / POOL / AFP

A vártnál később, 2023 január 10-én jelenik meg Harry herceg memoárja, a megjelenési dátum mellett felfedték a könyv borítóját és címét is. A könyvet kiadó Penguin Random House Twitter-oldalán osztotta meg a kötetről készített képet, amelynek már a címe és a mottója is előrevetíti, hogy olyasféle kíméletlenül őszinte kitárulkozás lesz, amely miatt a királyi családnak fájhat majd a feje.

Az első körben 16 nyelven megjelenő könyv a Spare címet kapta, amelyet magyarul leginkább tartaléknak lehetne fordítani egyértelműen utalva arra, hogy másodszülött fiúként hogyan érezhette magát a trónörökös Vilmos herceg mellett. A könyvet a kiadó „az ő szavai, az ő története” szlogennel reklámozza.

Nyers és rendíthetetlen őszinteségével a Spare igazi mérföldkő, amely tele van kinyilatkoztatással, önvizsgálattal és nehezen megszerzett bölcsességgel arról, hogyan győzedelmeskedik a szeretet a gyász felett

– írta a kiadó. A könyv már idén megjelent volna, II. Erzsébet királynő halála miatt azonban Harry kegyeleti okokból halasztotta a projektet, és néhány fejezetben változtatást is eszközölt. A könyvet azzal a J. R. Moehringerrel írta közösen, aki Andre Agassi teniszcsillag önéletrajzát is írta.

A herceg még 2021 nyarán jelentette be, hogy könyvet ír, amelyben előrevetítette: őszintén fog vallani az életéről a királyi családban, édesanyja, Diana hercegné haláláról és arról, hogyan hagyták ott Londont feleségével, Meghan Markle-lel. Nem meglepő, hogy az irományt már akkor botránykönyvnek nevezték, amelyben ki fogja teregetni a királyi szennyest. A Spare nagy valószínűséggel azonnal az eladási listák élére ugrik majd, hisz egyrészt a királyi család tagjai jellemzően mélyen hallgatnak a magánéletükről, ahogy a királyi család körüli rejtélyes mítosz táplálására is óriási energiát fordítanak, másrészt Markle és ő gyakorlatilag kapcsolatuk bejelentése óta a bulvárlapok első számú célpontjai, amelyet kiválásuk csak tovább fokozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik