Kultúra

Ki mondta, hogy egy hullaház éjjeliőre és egy halott közt nem szövődhet szerelem?

Előzetes érkezett Madarász Isti új filmjéhez, az Átjáróházhoz, amelyben egy nem mindennapi szerelmi történet elevenedik meg. A romantikus fantasy-vígjáték egészen máshogy értelmezi az amíg a halál el nem választ-frázist, a két szerelmes közül ugyanis az egyikük történetesen halott.

Nagyon úgy néz ki, hogy a nagynénjével élő Krisztián végre jó szériának néz elébe – szerzett munkát, ráadásul szerelmes lesz. A lánnyal az első találkozás után legközelebb a srác munkahelyén találkozik, ebben csak az a rendkívül szomorú, hogy a srác egy hullaházban dolgozik, a lány pedig hullazsákban érkezik oda. A fantasztikus elemekkel bőven operáló filmben a halál nem választja el a szerelmeseket, ahogy a hullaház sem az a csöndes, kihalt hely, ahogy azt hinnénk. A filmben Rujder Vivien és Bárnai Péter alakítják a valószínűtlen szerelmespárt, de Kulka János is felbukkan szellemlényként, rajta kívül Árpa Attila, Dobó Kata, Mészáros Máté, Galla Miklós, Kútvölgyi Erzsébet és PamKutyáék is feltűnnek.

Madarásznak ez a második nagyjátékfilmje a Hurok után, december 8-án mutatják be a hazai mozik.

Az Átjáróház egyébként meglehetősen régóta készült, lapunk még 2020 nyarán járt kint a forgatáson, amelyet a pandémia miatt kellett halasztani.

Kapcsolódó
Az sem választja el a szerelmeseket, hogy egyikük halott
Madarász Isti filmje, az Átjáróház forgatása utolsóként állt le a járvány kezdetekor, és elsőként indulhatott újra. Megnéztük, milyen így dolgozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik