Kultúra

Meghalt Tompa Klára színművész, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház tagja

Marosvasarhelyi TVR / Youtube
Marosvasarhelyi TVR / Youtube
Negyvennyolc éves volt.

Elhunyt Tompa Klára színművész, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának tagja – közölte szerdán az erdélyi teátrum.

A színművész a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem oktatójaként is működött, így a marosvásárhelyi színház és a felsőoktatási intézmény is saját halottjának tekinti.

Megrendülten vesszük tudomásul, hogy Tompa Klára színész kollégánk, öt évnyi küzdelmet követően, 48 éves korában a végzetes kór áldozata lett. Emberi és művészi kvalitásai pótolhatatlanok, rövid élete és pályafutása alatt maradandót alkotott, csodálatos emlékeket hagyott ránk

– olvasható a színház az MTI által idézett közleményében.

Tompa Klára 1973. november 10-én született Marosvásárhelyen, majd a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Egyetem színész szakjának 1998-as elvégzése után azonnal a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház tagjává, illetve a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem tanárává, majd osztályvezetőjévé vált.

Rövid pályafutása alatt több mint negyven karaktert alakított a marosvásárhelyi színház színpadán, tehetségét pedig a szakma több díjjal is elismerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik