Kultúra

Simon Márton költő és Molnár Áron noÁr is kiálltak Pankotai Lili mellett

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Bár Pankotai Lilitől a tanártüntetéseken elmondott, csúnya szavakat is tartalmazó slam poetry szövege miatt a saját gimnáziuma elhatárolódott, és a kormánymédia is támadni kezdte, többen is kiálltak mellette. Így Nagy Blanka, aki korábban maga is középiskolásként már bejárta ezt az utat, de rajta kívül támogatásáról biztosította a diáklányt Simon Márton, a hazai slam poetry-színtér egyik legfontosabb alakja is.

Mától tehát Pankotai Lili a legfontosabb új oka annak, hogy gyáva és ostoba vénember létemre büszke lehetek, mióta és mennyi közöm van a slam poetryhez. Köszönöm neki.

Személyesen sajnos nem ismerem, de sok erőt kívánok neki az események átvészeléséhez, mert tudom, ráfér épp, bár abban is bízom, hogy megerősödve és diadalmasan jön ki ebből az egészből a végén.

Kitartás, Lili! És csak így tovább

– írta Facebook-posztjában Simon Márton.

Kiállt továbbá Pankotai Lili mellett Molnár Áron noÁr is, aki nyílt levélben fordult a Pankotai Lilitől elhatárolódó pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium igazgatójához, Nyisztor Zsolthoz:

Én kértem föl Pankotai Lilit arra, hogy október 23-án az ADOM Diákmozgalom több mint 80.000 főt számláló tüntetésén slammelje el a JÖVŐ című slamjét. Ez a slam 6 hónapja fent van a Youtube-on. Szerencsére eljutott hozzám.
Ez a slam bizonyítja a jövő generációjának bátorságát, tántoríthatatlanságát és dühét. Nem, nem a káromkodások miatt. A káromkodás az eszköz, amivel aláhúzzuk a mondandónkat. (Bayer Zsolt írásai és megnyilvánulásai után hadd ne kelljen több szót ejtenem a káromkodásokról)
Itt a tartalom a fontos.
Egy generáció megállíthatatlanul küzd az oktatás, a pedagógusok és a saját jövőjükért.
Lili élt a szabad véleménynyilvánítás jogával. Pont. Ha ezért retorzió éri, akkor számoljon velünk. Mert nem fogjuk némán nézni

– írta Molnár Áron a noÁr Facebook-oldalon közzétett posztjában, ahol azt a kérdést is feltette:

Ön elutasította nyilvánosan, amikor Szájer József szexbotrányba keveredett? Elutasította nyilvánosan, mikor Kaleta Gábornál 19 ezer gyermekpornográf képet találtak? Elhatárolódott, mikor Borkai Zsolt egy jachton vett részt egy orgián? Ők mind a keresztény konzervatív értékrend pusztítói. Tilos összekeverni őket a kereszténységgel, tőlük valóban el lehet határolódni. De egy érettségiző diáktól, aki élt a szabad véleménynyilvánítás jogával elhatárolódni?
Arányos ez?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik