Kultúra

Meghalt Leslie Jordan, a Will és Grace színésze

Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP

67 éves korában elhunyt Leslie Jordan amerikai színész és komikus – erősítette meg ügynöke. A Will és Grace és az American Horror Story című sorozatokban játszott szerepeiről ismert sztár hétfő reggel vesztette életét egy halálos autóbalesetben Los Angelesben – jelentette az amerikai média. A rendőrség az LA Timesnak elmondta, hogy Jordan autója egy épület oldalának ütközött, és a helyszínen halottnak nyilvánították. A rendőrök hozzátették, hogy nem világos, hogy Jordan az ütközésben vesztette-e életét, vagy már az ütközést is valamilyen orvosi probléma okozta.

Jordan a Tennessee-i Egyetemen végzett 1982-ben, majd utána Los Angelesbe költözött, és különböző szerepeken keresztül küzdötte fel magát, mielőtt megkapta az áttörést jelentő Murphy Brown című sorozatban. Feltűnő volt alacsony termetéről – mindössze 150 cm magas volt –, és gyakran játszott extravagáns karaktereket. Hírneve a Will és Grace című amerikai szitkomban Beverley Leslie alakításával tovább nőtt, amelyért 2006-ban Primetime Emmy-díjat kapott.

A Covid-19 világjárvány idején Jordan a közösségi média sztárjaként is hírnévre tett szert a fiatalabb közönség körében: naponta posztolt friss híreket, miközben karanténban lakott a szülővárosában, Chattanoogában. Naponta kétszer posztolva, Jordan több mint 5,8 millió követőt gyűjtött össze az Instagramon.

Gyakran beszélt nyíltan az alkohollal való küzdelmeiről – tizennégy éves kora óta ivott –, de az 1990-es években le tudta küzdeni a függőségét, és később így beszélt a harcáról:

Az emberek azt kérdezik: »Hogyan lehet kijózanodni, mi a legjobb módszer?« Igen, nos, 120 nap a Los Angeles-i börtönben. Az majd kijózanít

idézte Leslie Jordant a BBC.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik