Kultúra

Meghalt Kabai Lóránt költő

Meghalt Kabai Lóránt költő – írja a család közlése alapján a Telex. Kabai eltűnéséről október 23-án tett bejelentést a rendőrség, miután előző nap budapesti VI. kerületi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott.

A haláláról szóló bejelentésben édesanyja nevében fivérei, Zoltán és Csaba azt írták:

Mélyen megrendülve, megtört szívvel tudatjuk, hogy szeretett testvérünk, Kabai Lóránt költő, író, szerkesztő és vizuális művész, életének 45. évében tragikus körülmények között elhunyt. Búcsúztatásáról később adunk tájékoztatást.

Kabai Lóránt 1977. március 23-án született Miskolcon. Írói álneve: Spiegelmann Laura, művészneve k.kabai lóránt volt. 1993 óta rendszeresen publikált, verseit, prózáit és fordításait közölte többek között az Időjelek, a Magyar Műhely, az Új Forrás, az Új Holnap, a Sárkányfű, a Kortárs, az Alföld, az Élet és Irodalom, a Palócföld, az Árgus, a Kalligram, A Hét, a Puskin Utca, az Ex Symposion, a Jelenkor, a Holmi, a 2000, a Beszélő és a Nagyvilág, de írt a Magyar Narancsba, az Élet és Irodalomba és a Népszabadságba is. Legutóbbi verses kötete Moaré címmel 2021-ben jelent meg.

Kabai öccse korábban azt mondta a Blikknek, hogy nyitva találta bátyja lakását, az asztalon ott voltak iratai, pénze, összecsomagolt bőröndje. Október 22-én Pozsonyba ment volna, de oda nemhogy nem érkezett meg, a jelek szerint el sem indult. A cikk szerint a költőt szomszédai péntek délután még látták, telefonját a rendőrség szerint aznap este, félórányira a lakásától, az angyalföldi Szabolcs utcában még használta, majd eltűnt.

A Blikk a halálesettel kapcsolatban megkereste a rendőrséget is, amely azt válaszolta, hogy az ügyben bűncselekmény gyanúja nem merült fel, közigazgatási eljárásban vizsgálják az eset körülményeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik