Kultúra

David Tennant visszatér a Doctor Who-ba, ő lesz a Tizennegyedik Doktor

BBC
BBC
A szerepre korábban kiválasztott Ncuti Gatwa így végül csak a Tizenötödik lesz.

Meglepő fejlemény történt a világ legrégebb óta futó sci-fi sorozata, a Ki vagy, Doki? címmel korábban Magyarországon is vetített Doctor Who (1963-1989; 2005-) háza táján, hiszen a Gallifreyről származó, sokáig az utolsó(nak hitt) Idő Úr kalandjait követő sorozatból az október 23-i adásban távozó első női Doktortól, Jodie Whittakertől nem a korábban már kiválasztott Ncuti Gatwa (Szexoktatás) veszi majd át a stafétát.

Visszatért ugyanis a 2005-ben újraindult sorozat egyértelműen legnagyobb sztárja, David Tennant, aki immár nem a Tizedik, hanem a Tizennegyedik Doktort alakítja – írja a Variety.

https://www.youtube.com/watch?v=Fz5cbvKHDuc

Tennant és a sorozatban korábban útitársként mellette lévő Catherine Tate a sorozat hatvanadik születésnapja alkalmából tér vissza a képernyőkre, aminek a BBC 2023 novemberében három extra epizóddal állít majd emléket.

A BBC által kiadott közlemény szerint a lényegen mindez nem változtat: a 2023 végén Gatwa bújik majd a tér-időn át szabadon közlekedő hajóját, a brit rendőrségi telefonfülkének látszó TARDIS-t terelgető főszereplő bőrébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik