Kultúra

Móricz-Sabján Simon nyerte idén a Capa-nagydíjat

Móricz-Sabján Simon
Móricz-Sabján Simon
Több mint tíz éve fényképezi az Alföldet.

Móricz-Sabján Simon az Alföldről készített Árnyéksáv című sorozatával nyerte idén a Capa-nagydíjat. Az elismerést minden évben az a fotós kaphatja, aki szakmailag megalapozott múlttal rendelkezik és korábban kiemelkedő tehetségről tett tanúbizonyságot – írja az MTI.

Móricz-Sabján Simon több mint tíz éve fényképezi az Alföldet, korábbi fotóesszéjét új címmel és tágabb témákon át folytatta, elsősorban ezen települések lakóinak és közösségeinek sorsfordulataira koncentrálva.

Móricz-Sabján Simon

Mint a Capa Központ közleményében írják, a fotós elsősorban a mulandóságot, a települések elöregedését, a lehetőségek hiányát, az idei év természeti válságai és az infláció által okozott károkat igyekszik bemutatni sorozatában. Legfontosabb kérdése, hogy a sorsszerű változások hogyan befolyásolják az Alföld településeit és miként alakul majd az itt élők jövőképe.

A Capa Központ által osztott ösztöndíjak és a díj az alkotók további fejlődését és jövőbeni kísérletezésének előmozdítását szolgálja, valamint ezzel szeretnék elkötelezettségüket hangsúlyozni a társadalmat gazdagító kreatív művek elkészülése mellett.

Móricz-Sabján Simon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik