Kultúra

Felmentették Kevin Spacey-t egy 40 millió dolláros szexuális zaklatási perben

Yuki Iwamura / AFP
Yuki Iwamura / AFP
Az Oscar-díjas Spacey azt is mondta: hiba volt bocsánatot kérnie.

Júliusban még Londonban állt bíróság előtt Kevin Spacey négyrendbeli szexuális zaklatás vádjával, októberben viszont már New Yorkban tette ugyanezt, ott indult ugyanis az a 40 millió dolláros polgári per, amelyet Anthony Rapp indított, azt állítva, hogy tinédzserkorában a színész egy bulin erőszakoskodott vele és fogdosta őt. Az ügyben Spacey és Rapp is tanúskodott, az ítélet pedig három hét után meg is született: az esküdtek 80 perces tanácskozás után arra jutottak, hogy Rapp jogászai nem tudták minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy Spacey szexuálisan zaklatta volna Rapp-et a nyolcvanas években.

A szintén színészként dolgozó, ma 51 éves férfi volt az első, aki megvádolta Spacey-t még 2017 novemberében – a Metoo-mozgalom hajnalán –, amire Spacey válaszul bejelentette, hogy onnantól kezdve meleg férfiként éli életét. Azt is hozzátette, hogy egyáltalán nem emlékszik az esetre, de ha történt is ilyen, az csak az alkoholos befolyásoltság miatt lehetett, és bocsánatot is kért egy közleményben. Később Rapp ügyvédeinek már azt állította, hogy az incidens nem történhetett meg, hiszen sosem érdeklődött fiatal fiúk iránt.

A bíróságon most azt mondta Spacey, hogy hiba volt bocsánatkérő nyilatkozatot kiadnia annak idején, mások bátorították erre, és ha egyvalamit megtanult az egészből, az a következő: sose kérj bocsánatot olyasmiért, amit nem követtél el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik