Kultúra

Végső búcsút vettek Szakcsi Lakatos Bélától, Orbán is jelen volt a temetésen

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Számos pályatársa és tisztelője kísérte utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkertben vettek végső búcsút kedden.

A zenészt Hoppál Péter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára búcsúztatta, aki beszédében Szakcsi Lakatos Bélát mint a magyar dzsessz legendás alakját méltatta, akit minden hazai és külföldi pályatárs, valamint a nagyközönség is megbecsült és elismert.

Szakcsi Lakatos Bélától a temetőben mások mellett elbúcsúzott Novák Katalin köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök (aki Facebook-oldalán is elbúcsúzott a zenésztől), továbbá Schmitt Pál volt köztársasági elnök, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, valamint zenész pályatársai, mások mellett Balázs János, Frenreisz Károly, Horváth Charlie, Mága Zoltán, Malek Andrea, Leslie Mandoki, Müller Péter Sziámi és Varnus Xavér, írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik