Kultúra

Vlagyimir Klicsko nekiment a Modern Talking szankcióellenes tagjának

Marco Steinbrenner / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Marco Steinbrenner / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Vlagyimir Klicsko, az egykori világbajnok ökölvívó nem akárkinek, mint a Modern Talking és más német popzenekarok egykori sztárjának, Dieter Bohlennek üzent a Twitteren. A 68 éves Bohlen ugyanis még augusztus végén kelt ki az Oroszországra kivetett szankciók ellen, és az erről készült videó azóta is kering az interneten:

Én csak azon a véleményen vagyok – és kifütyülhetnek, ha akarnak –, ha nem hozták volna például ezeket a szankciókat, és értelmesen leültek volna egy asztalhoz, akkor az embereknek nem kellene most ezt a ‘sok felesleges kört futniuk’. Most meg kell fagynunk, most ezt meg azt kell csinálni… ez az egész szar

– fordította a Blikk a Bild nyomán Bohlen kirohanását. A Bild hozzátette, hogy Bohlen (akinek véleménye összecseng az Orbán-kormányéval) több ponton is valótlanságokat állít, például a szankcióknak tulajdonítja a magas gázárakat, holott az orosz gázra nem is vonatkoznak a szankciók, továbbá a nyugati vezetők sokáig – talán túlságosan is sokáig – bíztak a tárgyalás erejében, miközben Vlagyimir Putyin már régen elhatározta magát arra, hogy megtámadja Ukrajnát, és azóta se lehet ebben elbizonytalanítani, bármilyen katasztrofálisnak is bizonyult ez az orosz döntés.

Klicsko most a Twitteren reagált Bohlen kirohanására szerda este:

Hallom és olvasom, hogy – különösen Németországban – újra és újra megkérdőjelezik az Oroszország elleni szankciókat. Hogyan lehetséges ez? Önt, Dieter Bohlen, nem érdekli, ha emberek halnak meg az országunkban? Nem érdekli, hogy Putyin rakétákkal akarja elpusztítani az országunkat? Nem érdekli, hogy népirtás tanúi vagyunk?

– tette fel a kérdést Klicsko, majd így folytatta:

Igen, a gazdasági helyzet jelenleg sok ember számára nagy kihívást jelent Németországban is. De Oroszország volt az, amely megtámadta Ukrajnát, megszállta az országot. Hogyan gondolhat egyáltalán arra, hogy továbbra is üzletet akar kötni ezzel az országgal?

Kérem, ne hagyjanak fel emlékezni az ukrajnai emberekre, akik naponta halnak meg és szenvednek az orosz terror miatt. Kérem, álljanak ki azokkal szemben, akik bedőlnek az orosz propagandának. Kérem, segítsenek nekünk, ukránoknak, még nyolc hónap háború után is!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik