Kultúra

Forgatási baki ihlette a Sárkányok háza új epizódjának legmeghatóbb jelenetét

HBO Max
HBO Max

Benne sem volt a forgatókönyvben, mégis a Sárkányok háza új epizódjának egyik legmeghatóbb pillanata játszódott le, a rendező pedig úgy érezte, hogy tökéletesen illik a sorozatba, így benne hagyta azt. A nyolcadik epizódot rendező Geeta Patel az Entertainment Weeklynek adott interjút a sorozatról, amelyben az évad egyik legfontosabb részének kulisszatitkairól is mesélt. Erősen spoileres tartalom következik azok számára, akik nem látták a legutóbbi epizódot.

A kérdéses jelenetben a már nagyon beteg Viserys király szó szerint bevonszolja magát a trónterembe, ahol a többi szereplő épp az örökösödési vita miatt készül egymás torkának ugrani. Az alig vánszorgó király előbb visszautasítja az egyik katona segítségét, majd mikor ismét megbotlik, testvére, Daemon nyújt neki támaszt. A jelenet során leesik a király fejéről a korona, amelyet testvére felvesz, és visszahelyezi Viserys fejére – kifejezetten megható jelenet annak fényében, hogy a két testvér közt épp a korona miatt tört ki évtizedeken át tartó viszály.

Amikor ezt forgattuk – azt hiszem egy próbafelvétel volt – véletlenül leesett a korona Paddy fejéről, Matt felvette, mi viszont folytattuk, a kamerát nem állítottuk le. Ott volt ebben a pillanatban a nagy felfedezés. Aztán hárman összeültünk, és mindketten azt mondták, hogy ez egy fordulópont a két testvér kapcsolatában. Csak egy néma pillanat. Aztán felmerült: mindezt a vacsorajelenet követi, ahol Daemon mond majd beszédet. Nem fogja aláásni ez a momentum azt? Végül mindkettő változatot leforgattuk, leeső koronával és anélkül is. Akárhányszor földre zuhant a korona, mindannyiunknak elakadt a lélegzete. (…) Hálás voltam, hogy ez a kis baki megtörtént, mert számomra a pilotrész óta az egyik jelentős fordulópontja lett a sorozatnak, amely azt üzeni: hé, magamnak követelem a trónt, amiből az lett, hogy végül én rakom vissza a fejedre a koronát, és felsegítelek a trónra

– nyilatkozta a rendezőnő. Az említett beszédet végül kivágták, ám a néma gesztus benne maradt, és jó döntésnek bizonyult: a közösségi felületeken a rajongók olvadoznak a két testvér közt lezajló csendes, de gyönyörű pillanatról.

Kapcsolódó
Vérfertőző királydráma vagy grandiózus tündemisszió? Sárkányok háza vs. A Hatalom Gyűrűi
Hetek óta egymással párhuzamosan halad napjaink két legjelentősebb fantasy-sorozata. Melyik jobb és miért? Új műsorunk, a Mitnézel első részében a Sárkányok házát és A Hatalom Gyűrűit hasonlítjuk össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik