Kultúra

Új albummal és világ körüli turnéval tér vissza klasszikus felállásban a Blink-182

A rajongók örülhetnek, ismét a klasszikus felállásában turnézik a Blink-182, Tom DeLonge, Travis Barker és Mark Hoppus nemcsak koncertezni indul, hanem új albumot is ad ki, amelyről az első szám már most pénteken megjelenik – írja a Variety. Bár nem oszlottak fel, az utóbbi két évben tagcserék és egy halálos betegség is nehezítette a Blink-182 útját. Hoppus, a zenekar egyik alapító tagja tavaly júniusban jelentette be, hogy rákkal küzd és kemoterápiát kap. Még a tavalyi év végén hozta nyilvánosságra, hogy gyógyultnak nyilvánították, igaz, a rák kiújulásának gyanúja miatt folyamatosan ellenőrzésekre kell járnia. Ekkortájt kezdtek egyre hangosabban pletykálni arról, hogy a zenekartól korábban távozó DeLonge visszatérhet a bandába, és most végre a hivatalos bejelentés is megérkezett: közel egy évtized után ismét a klasszikus felállással vonult stúdióba a zenekar.

Az amerikai poppunk egyik legnagyobb hatású zenekarát Hoppus, DeLonge és Scott Raynor alapította éppen harminc éve, 1992-ben, azóta több tagcserén esett át: hat évvel később vette át az utóbbi helyét a doboknál Travis Barker. 2015-ben DeLonge vált ki a zenekarból, az ő helyére érkezett Matt Skiba, aki idén távozott a zenekarból. Legutoljára 2019-ben adtak ki albumot.

A videós bejelentés szerint Hoppusék nem tétlenkednek, egyből világ körüli turnéra indulnak, de újdonsággal is készülnek: új albumot ígérnek, amelyről az első dalt, az Edginget már a héten, október 14-én kiadják.

A világ körüli turné állomásait is bejelentették, az európai megállók közül Budapest ezúttal kimarad, legközelebb Bécsben illetve Prágában lesznek hallhatók jövő szeptemberben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik