Kultúra

Kenneth Branagh nem bírja elengedni Poirot-t, újabb adaptációt készít

20TH CENTURY FOX - SCOTT FREE PR / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
20TH CENTURY FOX - SCOTT FREE PR / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
Nem sokan fogadtak volna arra, hogy épp ezt választja alapanyagnak.

Kenneth Branagh továbbra sem tud lemondani Hercule Poirot-ról, és újabb Agatha Christie krimiből készít filmet: a belga nyomozó ezúttal Velencében nyomoz. A 20th Century Fox stúdió közleménye szerint az A Haunting in Venice című produkcióban ismét Branagh alakítja a detektívet, a további szerepekben pedig Tina Fey, Jamie Dornan, Michelle Yeoh, Kyle Allen, Camille Cottin, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly, valamint Riccardo Scamarico is látható.

A film Christie egy kevéssé ismert regényét, az angolul Hallowe’en Party címmel 1969-ben megjelenő krimit veszi alapul. A könyvet magyarul két címen is ismerhetjük: a kilencvenes években Az ellopott gyilkosság címen adták ki, a kétezres évek után pedig a Halloween és halálként jelent meg újra. Természetesen film is készült belőle: 2010-ben jelent meg David Suchet főszereplésével.

A második világháború után Velencében játszódó halloweeni krimiben a már visszavonult Poirot részt vesz egy szeánszon, ám az egyik vendéget megölik, és az egykori mesterdetektív ismét nyomozni kezd, hogy kiderítse, ki volt a gyilkos – idézi a Varietyt az MTI. A brit színész-rendező korábban A gyilkosság az Orient expresszen és a Halál a Níluson című Christie-regényeket is adaptálta. A Hauting in Venice forgatókönyvét Michael Green írta, a film producere Judy Hofflund, Ridley Scott, Simon Kinberg és Mark Gordon, executive producere pedig Louise Killin és James Prichard. A forgatás novemberben kezdődik. A felvételek a londoni Pinewood Stúdióban és velencei helyszíneken is folynak majd. A produkciót jövőre mutatják be a mozik.

Branagh annak ellenére sem hagy fel a Poirot-filmek gyártásával, hogy az előző két adaptációját kifejezetten erős fanyalgás fogadta:

Kapcsolódó
Poirot új bajuszt kapott, de ez sem segít rajta
Bőven van mit nézni Kenneth Branagh sztárokkal telezsúfolt Orient expresszén, csak épp izgulni nehéz közben – pedig ez azért nem ártana egy kriminél. Spoilermentes kritika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik