Kultúra

Fehér Lótusz 2: Szicíliai luxusszállóban is kiválóan tudnak szenvedni a gazdagok

HBO
HBO
Itt az agyondíjazott Fehér Lótusz második évadának előzetese.

A Fehér Lótusz a tavalyi év egyik legeredetibb sorozata volt, ami egy hawaii luxusszállóban járatta csúcsra az osztályharcot, demonstrálva, hogy a világ legszebb helyén is lehet boldogtalannak lenni, ha elég kitartóan próbálkozik az ember. Az író-rendező Mike White jó érzékkel találta meg a kíméletlen szatíra, a krimi és a dráma közötti egyensúlyt, amit nemcsak mi értékeltünk a kritikánkban, de az idei Emmy-gálán is agyondíjazták, húsz jelölésből mintegy tizet váltott díjra.

Kapcsolódó
Így szenvednek a gazdagok egy trópusi paradicsomban
A Fehér Lótusz egy hawaii luxusszállóban járatja csúcsra az osztályharcot, demonstrálva, hogy a világ legszebb helyén is lehet boldogtalannak lenni, ha elég kitartóan próbálkozik az ember.

Az HBO elég hamar be is ígérte, hogy jön a második évad, amiről sokáig csak annyit lehetett tudni, hogy más helyszínen és más szereplőket vonultat majd fel. Ez nagyrészt így is lett, a trópiusi Hawaii helyett ezúttal a mediterrán Szicílián járunk, ugyanúgy luxuskörülmények között, igaz van két visszatérő szereplőnk: az első évadban még anyját gyászoló, kötődési zavaros, szétbotoxolt arcú és rettentő fura Tanya (Jennifer Coolidge), illetve Hawaiion felszedett párja, Greg (Jon Gries). A nem sok jót igérő konfliktust ezúttal az jelenti, hogy Tanya arra gyanakszik, hogy újdonsült férke, Greg megcsalja őt.

Rajtuk kívül azonban kizárólag új szereplőink vannak, és nem akármilyen színészekkel: többek között feltűnik az adbszur humorban verhetetlen Aubrey Plaza, az Oscar-díjas F. Murray Abraham, illetve a Maffiózókból ismert Michael Imerioli is. A második évadot ismét Mike White írta és rendezte, ami hasonlóan meghökkentő poénokat, fordulatokat és társadalmi mondanivalót ígér, mint a tavalyi nyitány. A fő kérdés persze, hogy lesznek-e ezúttal is ugyanolyan érdekes/visszataszító karakterek. A frissen közzétett előzetes alapján úgy tűnik, erre minden esély megvan. A Fehér Lótusz második évada október végén debütál az HBO Maxon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik