Kultúra

Zenével gyógyítja dadogását Larry, a borsodi rapper

A Filmhun debütált Bernáth Szilárd első nagyjátékfilmje, a Larry előzetese, amelyben Vilmányi Benett egy borsodi rappert alakít.

A történet szerint a 21 éves Ádám egy borsodi kis faluban él egykor agresszív édesapjával, aki az erőszakot mára hitbuzgóságra cserélte. Juhpásztorként nincsenek igazán nagyratörő elképzelései az életről, főleg azért sem, mert dadog, és ezt szégyelli is. Rádöbben azonban, hogy a rap egyrészt segít beszédhibáján, másrészt a zene által kiadhatja a benne rejlő frusztrációkat. A Larry művésznév alatt rappelő juhpásztornak hamarosan nagy sikere is lesz, a helyi fiatalok közt népszerűek lesznek a dühös hangvételű számok, egy országos tehetségkutató pedig a kitörési lehetőséget is meghozhatja számára, de előbb kezébe kell vennie az irányítást saját élete felett.

Vilmányi mellett feltűnik többek közt Thuróczy Szabolcs, Szandtner Anna és Onofer László CsalaDo is. A film operatőre Hartung Dávid, a producerek Muhi András és Ferenczy Gábor, a vágó Szabó Tomi, a zenéjét Sperling Andor szerezte. A filmnek pontos premierdátuma még nincs, az viszont már biztos, hogy idén év végén kerül a mozikba a Mozinet forgalmazásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik