Kultúra

Egykori rabszolgáról szól Will Smith év végén érkező új filmje, itt az első előzetese

Apple TV+
Apple TV+
Az Emancipation a tengerentúlon december 2-tól lesz látható.

Az Oscar-gálán elcsattant pofon után Will Smith körül hónapokra elszabadult a pokol, a helyzet mostanra azonban rendeződni látszik, hiszen az AppleTV+ december másodikán mutatja majd be az új drámáját, az Emancipation-t (Emancipáció), aminek nem csak a főszereplője, de producere is egyben.

Az igaz történeten alapuló dráma középpontjában egy rabszolga, Peter áll majd, aki az amerikai polgárháború derekán értesül arról, hogy Lincoln elnök érvénybe léptette az Előzetes Emancipációs Kiáltványt – az iratot, amiben szabadságot ígért a déli államokban élő rabszolgáknak –, így útra kelt, hogy megtalálja, és kiszabadítsa az északi államokban lévő családtagjait.

A férfinak persze nem lesz könnyű dolga, hiszen

nemcsak a louisianai mocsarakon kell magát átküzdenie, de bőrszíne miatt minden egyes lépésénél veszély fenyegeti, sőt, vadásznak is rá.

A film alapját az 1863-ban a Harper’s Weekly magazinban megjelent fotók adják majd, amik nagy szerepet játszottak abban, hogy tömegek tekintsenek más fényben a rabszolgaság intézményére, és felismerjék annak minden emberi méltóságtól megfosztó hatását.

A film az amerikai mozikban december 2-án mutatkozik majd be, egy héttel később azonban az Apple TV+ kínálatában is elérhető lesz. Magyarországi moziforgalmazásról egyelőre nincs hír.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik