Kultúra

Molnár Áron Novák Katalinnak: Rogánnak csak az egyik karórája ér annyit, mint egy pedagógus tízhavi bére

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Videóban üzent Molnár Áron Novák Katalinnak, a noÁr Mozgalom alapítója arra kéri a köztársasági elnököt, hogy álljon ki a magyar pedagógusokért. Novák legutóbbi amerikai látogatása során arra biztatta az amerikai diákokat, hogy ne hagyják magukat megfélemlíteni, Molnár ezt hozta párhuzamba a pedagógusok és diákok itthoni helyzetével. Az aktivista szerint a pedagógusokat érintő hazai helyzet miatt a diákok is meg vannak félelmlítve, ezért húznak kockás inget a tanárok iránti szolidaritás jegyében, és ezért tüntetnek a pedagógusok béremeléséért.

Tudja, Katalin azért teszik mindezt, mert önök előbb kaptak hat-hétszázezer forintos fizetésemelést a milliós fizetéseik mellé, mint a pedagógusaink, akik átlagosan 180 ezer forintot keresnek. Azért teszik ezt, mert a Vodafone-t előbb vették meg hétszáz milliárd adófizetői forintból, mint hogy rendezték volna a pedagógusok bérét. Azért teszik ezt, mert azbesztes falak omlanak le osztálytermekre, áznak be iskolák, pokrócokban és nagykabátokban ülnek már most is a suliban a diákok, és azért is lehet rohadtul elegük, mert Rogán Antalnak csak az egyik karórája ér annyit, mint egy pedagógus tízhavi bére

– hangoztatta a Facebookra feltöltött videóban az aktivista. Molnár emellett arra szólította fel Novákot, hogy álljon ki a magyar pedagógusokért, álljon az ügy élére, és ne csak az amerikai oktatási rendszerben működőknek üzenje azt, hogy ne hagyják magukat megfélemlíteni, hanem a magyaroknak is.

Ne hagyja magát megfélemlíteni, amikor döntést kell hoznia. Álljon a magyar pedagógusok és diákok mellé, hiszen ahogy ön is mondta: nagy tudású, kritikus gondolkodású fiatalokra van szükségünk. Kérem, Katalin akkor viszont ne féljenek a kritikától, hanem hallják meg azt!

Molnár egyúttal meghívta a magyar köztársasági elnököt a jövő heti szolidaritási koncertre és tüntetésre, amely október ötödikén 17 órától kezdődik egy hídfoglalással a Margit hídnál, majd 19 órától noÁr-koncert követi a Kossuth-téren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik