Kultúra

Súlyos fejsérülése miatt tűnt el a világ elől egy Oscar-díjas forgatókönyvíró

David Livingston / Getty Images
David Livingston / Getty Images
Az orvosai kérték erre.

A melegjogokért küzdő Harvey Milk – az Egyesült Államok első olyan közhivatalnoka, aki nyíltan vállalta a homoszexualitását – életét bemutató Milk (2008) a legjobb férfi alakításért, illetve a legjobb forgatókönyvért is aranyszobrocskával térhetett haza az Oscar-gáláról.

Utóbbit a film Dustin Lance Blacknek köszönheti, aki hétfőn írt Instagram-posztjában arról számolt be, hogy egy hónappal ezelőtt komoly fejsérülést szenvedett – részleteket erről nem közölt –, a gyógyulás pedig az orvosai szerint túl lassan zajlott, így az orvosai azt kérték: teljesen kapcsolja le az agyát, remélve, hogy úgy gyorsabban javul az állapota.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dustin Lance Black (@dlanceblack) által megosztott bejegyzés

 

A poszthoz mellékelt fotók egyikén Black férjével, Tom Daley-vel Görögországban látható, ahol jelenleg is a pihenését tölti, rövidesen azonban várhatóan visszatér majd az amerikai filmiparba.

A forgatókönyvíró életéről 2019-ben kiadott önéletrajzi kötete alapján egyébként épp az HBO készít dokumentumfilmet: a Mama’s Boy október 13-án, a New York-i LGBTQ+ filmfesztiválon, a NewFesten mutatkozik majd be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik